La Curtea de Apel Bucureşti se judecă, marţi, începând cu orele 12,00, cerea lui LIviu Dragnea de strămutare a procesului referitor la eliberarea condiţională. 

Liviu Dragnea a  cerut magistraţilor strămutarea  procesului de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă.

La primul termen al dosarului, Curtea a amânat cauza, întrucât apărătorul lui Liviu Dragnea nu s-a putut prezenta.

Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

Fostul lider PSD a obţinut zile-câştig prin muncă (3 zile executate la 1 zi de muncă), astfel încât Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieşi mai devreme din închisoare.

Pe data de 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova, ceea ce echivalează cu o „undă verde” din partea unităţii de detenţie pentru ca fostul şef al PSD să iasă din puşcărie înainte de termen.

Decizia Comisiei de liberare condiţionată înseamnă că zilele  de muncă şi conduita pe care fostul lider PSD a avut-o în puşcărie au contribuit la diminuarea pedepsei, iar Liviu Dragnea a ispăşit fracţia de 2/3 din condamnare, astfel că poate fi pus în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here