Darren Cahill a fost nominalizat de WTA la titlul de cel mai bun antrenor al anului 2018. Australianul a pregătit-o în ultimii ani pe Simona Halep, actualul lider mondial. Cahill a ajutat-o pe Halep să câştige primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, după ce Simona a jucat finala la Australian Open, încheind pe primul loc în ierarhia mondială pentru al doilea an la rând.

La titlul de antrenorul anului au mai fost nominalizaţi Kamau Murray, care colaborează cu americanca Sloane Stephens (campioană anul acesta la Miami şi finalistă la Roland Garros, Montreal şi Turneul Campioanelor), belgianul Wim Fissette, antrenorul germancei Angelique Kerber în 2018 (a câştigat titlul la Wimbledon), monegascul Thomas Drouet, antrenorul unguroaicei Timea Babos (fost lider mondial la dublu, cu titluri cucerite în această probă la Australian Open şi Eastbourne, şi finale la Madrid şi US Open), şi germanul Sascha Bajin, antrenorul japonezei Naomi Osaka (numărul patru mondial, campioană la US Open).

Cahill a anunţat pe 9 noiembrie că nu va mai colabora din 2019 cu Simona Halep, din motive familiale.Câştigătorul anchetei va fi anunţat în data de 4 decembrie, având dreptul să voteze doar antrenorii înregistraţi în circuitul feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here