David Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a câştigat aurul la 200 m liber masculin și a adus României prima medalie la Campionatele Mondiale de natație. Totodată, el a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție!

În proba de 200 de metri liber, doar trei sportivi au încheiat cursa mai rapid decât a făcut-o David Popovici la Mondialele din acest an de la Budapesta.

Conform datelor furnizate de Swimmingstats, deținătorul recordului all-time est germanul Paul Biedermann. La Mondialele din 2009, el a reușit să termine proba în 1:42.00.

Locul doi este ocupat de legendarul american Michael Phelps, cu 1:42.96, timp obținut la Jocurile Olimpice din 2008.

Pe locul trei în acest clasament se află francezul Yannick Agnel, care, la Jocurile Olimpice din 2012, a încheiat proba în 1:43.13. 

La conferința de presă de după eveniment, înotătorul român a declarat că știa că trebuie să conducă cursa încă de la început, pentru a câștiga: “Asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine”, a declarat David Popovici citat de Lead.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here