Până în 2021, toate zilele libere declarate ca sărbători au fost fixate prin legi doar în anii electorali, ca parte a unei strategii politice. Anul acesta… bugetarii au ghinion! De ce? Pentru că abia în 2024 mai sunt alegeri și toate pică în acel an: prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale.

Politicienii ne iubesc. Și nu doar că ne dau zile libere în ani electorali, ci sunt darnici și când vine vorba de punți. Adică dacă în alte țări joi este zi liberă, nimeni nu dă liber și vineri. Oamenii merg la muncă, nu și în România, unde aceste punți sunt deja o tradiție. Niciun guvern nu a avut curajul să rupă “datina”, până acum când au venit la putere PNL-USR-PLUS. Doar că motivul ar putea fi acesta: că nu este an electoral.

Chiar și tehnocrații, marii apărători ai bugetului, ai performanței, s-au aliniat tradiției. De exemplu, românii au beneficiat de o minivacanță de cinci zile, de 1 Decembrie, și pe vremea Guvernului Cioloș. Executivul a aprobat, la acel moment, o Hotărâre prin care ziua de 2 decembrie se stabilise ca zi liberă. Rămâne de văzut ce zile libere vor mai inventa politicienii în anii care urmează.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat joi, într-o conferință de presă în teritoriu, că Guvernul nu va decide ca ziua de 31 mai 2021 să fie zi liberă pentru bugetari. Precizarea a venit după vizita din județul Argeș. 

Astfel că bugetarii nu vor putea să facă o „punte” pentru o minivacanță în zilele de weekend, 31 mai și 1 iunie, care pică într-o zi de marți, și este liberă prin lege.

Raluca Turcan a anunțat că bugetarii pot fi liberi de 31 mai numai dacă își iau concediu în ziua respectivă

Întrebată de jurnaliști despre posibilitatea unei minivacanțe la începutul săptămânii viitoare cu ziua de luni liberă, Raluca Turcan a declarat că „31 mai poate fi zi liberă dacă oamenii își iau o zi de concediu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here