Niște deontologi atacă CCR!

Decizia de astăzi dată de Curtea Constituțională, cu privire la conflictul juridic de natură constituțională dintre Parlamentul României și Președintele României, a creat o întreagă revoltă în rândul foștilor deontologi, care, în trecut, nu au reacționat când s-a mai dat o astfel de decizie în 2009. Decizie pe care, apropo, chiar PNL a invocat-o atunci.

“Acum mai mult ca niciodata suntem OBLIGATI sa mergem cu totii in fata poporului! Alegerile Anticipate devin prioritate de rang ZERO!Incredibil, absolut anormal si ilogic ce au facut Judecatorii rosii din CCR, pur si simplu vor sa blocheze Anticipatele si sa arunce Romania in haos. Sesizarea lui Ciolacu si Corlatean facuta pe existenta unui conflict juridic constitutional intre Presedinte si Parlament a fost admisa de catre judecatorii rosii din CCr”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Şi Moise Guran a reacţionat pe reţeaua de socializare după decizia CCR. “Acum chiar că președintele nu mai are atribuții. 6,7 milioane de voturi… degeaba.CCR și PSD, aceeași mizerie!”, a scris fostul jurnalist.

Deciziile Curții Constituționale au ajuns să fie speculate din punct de vedere politic, în funcție de interesul fiecăruia în acel moment. Decredibilizarea Curții Constituționale, după ce ani de zile s-a săpat la temelia credibilității și importanței Parlamentului României, este o practică periculoasă.

Aceasta fiind menită să justifice două lucruri:

Schimbarea judecătorilor de la CCR, pe motivul că ar fi influențați de politicieni, deși fiecare partid are propuneri și reprezentanți. Și modificarea Constituției, pe motivul invocat chiar de către deontologi, pentru că, în actuala formă, Constituția “limitează atribuțiile Președintelui”.

Rolul CCR este de a opri, “de îndată”, derapajele constituționale, care periclitează bunul mers al democrației, în țara în care deciziile CCR sunt interpretate arbitrar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here