Despre ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete

0
485

”De unde să ştiu, frate, dacă e acoperit? Trăznaia asta, că am văzut că îi întrebaţi şi pe Dragnea şi pe Tăriceanu dacă au acoperiţi… Să ştiţi că nimeni nu ştie. Eu am vrut ca şef de stat să aflu dacă Ponta a fost ofiţer acoperit şi mi-a răspuns Serviciul (Român de Informaţii – n.r.): <conform legii nu vă putem comunica>. PMP e prea tănăr ca să aibă, dar poţi să ştii?… Şi dacă ştii, poţi să fii sigur?…”, a spus Traian Băsescu.  În mod ”categoric”, ofiţerii acoperiţi în partide sunt o problemă.

Liviu Dragnea, liderul PSD,  a spus că toate partidele au acoperiţi. De asemenea,  Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE a declarat că şi în partidul pe care îl conduce sunt ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii, „oameni care răspund la duble comenzi”.

“E foarte greu să elimini această problemă. Aici e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii. E o problemă de decizie politică până la urmă. Aici un rol mare îl vor avea şi comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii. (Aceste comisii – n.r.) să aibă puteri suplimentare. Eu cred că comisiile de supraveghere a activităţii serviciilor de informaţii trebuie să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele care se referă la operaţiuni în curs de desfăşurare, unde când informaţiile transpiră rişti să se compromită operaţiunile. Dacă nu se ajunge la lucrul ăsta atunci în continuare vom avea persoane cu comandă dublă peste tot, începând cu partidele, mergând cu mediul economic şi poate terminând cu presa”, a mai spus preşedintele ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here