Simona Halep (31 de ani, locul 12 WTA) ar fi prezentat în cadrul anchetei în care este judecată pentru  utilizarea unei substanțe interzise producătorul, numărul de lot și certificatul de analiză pentru suplimentul nutritiv contaminat de pe urma căruia i-ar fi ajuns în organism substanța cu pricina, roxadustat.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Cazul ei va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions. Simona este în continuare suspendată, nu a mai jucat din august 2022. 

Pas important făcut de apăra rea Simonei Halep în procesul în care dubla câștigătoare de Grand Slam este anchetată pentru utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat.

Echipa Simonei, care susține că substanța a ajuns în organismul sportivei dintr-un supliment nutritiv contaminat, ar fi prezentat producătorul suplimentului respectiv, numărul de lot și certificatul de analiză al acestuia, potrivit Prosport.

Suplimentul nutritiv cu pricina i-ar fi fost prescris Simonei de către un medic cu peste 40 de ani de experiență în domeniul sportiv, conform sursei citate.

Mai mult, Halep i-ar fi solicitat acestuia să verifice dacă toate ingredientele suplimentului sunt regulamentare, ca nu cumva să ingereze substanțe interzise de Agenția Internațională Anti-Doping.

Halep ar fi justificat utilizarea acelui supliment prin faptul că i-ar fi fost necesar pentru a atinge nivelul de performanță potrivit unei jucătoare din top 10 mondial.

Între timp, Halep rămâne aproape de top 10 WTA, deși n-a mai jucat de luni bune. Momentan ocupă locul 12 în ierarhia mondială și așteaptă vești dinspre Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here