Ai bani? Trăiești! N-ai bani? Să nu te îmbolnăvești!

Mitul asigurărilor private

0
333

O româncă stabilită în Germania dă de pământ cu susținătorii asigurărilor de sănătate private. Da, are loc de muncă, plătește taxe și asigurări. Nu, nu face parte din gașca interlopilor “dă pă Germanea, sau Anglea” , care ne explică nouă de ce e rău BREXIT-ul. Doamna Marina Ivan ne spune exact cum stă treaba cu asigurările medicale private în țările de la care luăm lumină:


Aseară, printr-o postare a unui prieten am dat peste o lobby-istă, medic pneumolog într-o clinică privată din București, care țipa din toți bojocii că trebuie să semnați asigurări private de sănătate pentru că “sunt cele mai bune”.
Îmi explica distinsa pneumoloagă că asigurările de sănătate privată în Franța 😞costă 1040 de euro pe an. Ei bine, eu știu că nu-i adevărat, dar câți dintre românii din România știu că nu-i adevărat?
Asigurarea mea de sănătate, una normală , în Germania, costă cca. 300 de euro pe lună și crește în fiecare an în funcție de veniturile pe care le am. Și am o asigurare normală, nu privată. Cea mai ieftina asigurare privată de sănătate în Germania costă cca. 600 de euro pe luna.
Puneți mâna și citiți, nu vă lăsați influențați de zicerile lobbyștilor, pentru că o să vă treziți asigurați cu japca și n-o să mai puteți face nimic. În asigurările de sănătate private nu intra în totalitate plata pentru un serviciu medical, oricare ar fi el, doar procente, uneori foarte mici și apoi știm cât de lesne plătesc /returnează sume de bani privații. Cu o asigurare medicală privată, îți plătești inițial toată intervenția medicală, după care (nu știu în cât timp) casa de asigurări privată de sănătate îți decontează procente, repet, procente din suma plătită.
Cam asa stau lucrurile cu asigurările private de sănătate.”,
a explicat Marina Ivan pe Facebook.


Ca în orice job de marketing, acești lobby-iști își iau PROCENTE pentru că au convins oameni să își facă o asigurare privată. Cam ca la Avon. Este dreptul fiecăruia de a face ce dorește cu proprii bani, dar când ajungi să nu mai ai opțiunea de a plăti asigurarea de sănătate la stat, atunci vorbim despre obligativitate la privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here