Un deputat PNL face afirmații incredibile cu privire la sporurile din instituțiile publice. Acesta susține că 2500 de lei este sporul luat de un director pentru că stă, aparent, în praf. 

Un director de la instituția ”Avocatul Poporului” încasează lunar 2500 de lei pentru că stă, aparent, în praf, spune deputatul liberal Cristian Băcanu: „Este unul din multele sporuri cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid. Trebuie să tăiem răul de la rădăcină”, scrie Mediafax. 

„Sunt liberal şi vă spun: ceva nu este în regulă cu atâtea sporuri! 2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția ”Avocatului Poporului” (da, instituția aceea care în ultimii ani a dovedit că ar trebui să se numească Avocatul Corupților și al cărei singur scop recent pare să fi fost, eliberarea lui Liviu Dragnea din pușcărie și desființarea DNA). 2500 de lei! Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face”, afirmă Cristian Băcanu.

El acuză că acordarea de sporuri reprezintă modalitatea prin care „PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid”.

„Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid. Și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar de spor pentru că își obosesc ochii nici nu poate fi vorba. Și nici de spor de stres. Și nici de spor de mediu toxic. Și nici de multe astfel de sporuri, care mai de care mai jignitoare la adresa bunului simț și mai agresive cu banul public. Ban pe care îl varsă la buget, lună de lună, cei care lucrează în mediul privat; de cele mai multe ori în stres, în mediu toxic sau în fața unui calculator. Fără să primească niciun spor, evident! Cred că trebuie să tăiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”, conchide Băcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here