După doi ani departe de reflectoare, Dana Chera a revenit în televiziune. L-a avut invitat pe Adrian Streinu-Cercel. Dana Chera l-a întrebat dacă își menține declarația potrivit căreia „toate spitalele vor fi COVID”: „Da, declarația este cât se poate de corectă.

” Când ne infectăm?! Atunci când nu purtăm mască! Purtați, fraților, mască! E singura care poate proteja în acest moment. Pe urmă, vă spălați pe mâini cu apă și săpun de câte ori puteți. Nu plecați de acasă fără mască!”, a zis prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

„Această pandemie a dezorganizat sisteme de sănătate. Și în România, Franța, Italia, Germania, Spania. Singura țara care a rămas cu sisteme de sănătate pe sistemul clasic a fost cine? China! Ce are China în momentul de față? Numai cazuri de import și niciun caz de transmitere comunitară”, a zis Adrian Streinu-Cercel.

„Eu mă bucur că statul chinez s-a organizat, m-aș bucura ca statul român să se organizeze. Deci, de la dumneavoastră am înțeles așa: că, de fapt, directorii de spitale au avut de făcut niște reforme în unitățile lor, niște circuite, niște investiții. Oamenii care sunt trimiși acasă cu boli grave… Ar fi vina directorilor de spitale, așa înțeleg de la dumneavoastră”, a zis Dana Chera.

„Nu, nu, nu înțelegeți chestia asta. Directorii de spitale nu puteau să facă modificări de structură esențială, pentru că e aprobată de DSP”, a spus Streinu-Cercel.

„Și atunci transmiteți-le dumneavoastră bolnavilor de cancer, inimă ce au ei de făcut în momentul acesta? Unde se duc?”, a continuat Dana Chera.

„Pacienții cu afecțiuni de tip oncologic se duc la centrele de oncologie, n-au restricție, nu sunt centre COVID. Cei cu boli cardiovasculare să se ducă la unitățile de asistare pentru boli cardiovasculare. Nu sunt unități COVID. Deci să terminăm cu chestia asta! Sunt câteva unități COVID în toată țara nominalizate prin ordin de ministru. Restul sunt vorbe!”, a spus Streinu-Cercel. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here