Procurorul general al statului New York a intentat miercuri un proces amplu împotriva fostului președinte Donald Trump, a trei dintre copiii săi și a Organizației Trump, susținând că au fraudat mai multe organizații timp de peste un deceniu.

Procuratura statului New York a intentat proces, miercuri, împotriva fostului preşedinte Donald Trump şi a organizaţiei care administrează companiile familiei acestuia, formulând acuzaţii privind practici frauduloase referitoare la valoarea activelor.

În rechizitoriul de peste 200 de pagini, procurorul general, Letitia James susține că frauda a implicat toate aspectele afacerii Trump, inclusiv proprietățile și terenurile de golf ale acestuia.

„Declarațiile privind situația financiară au fost foarte exagerate, umflate excesiv, prin urmare, frauduloase și ilegale. Și, ca urmare, căutăm dreptate, iar domnul Trump, Organizația Trump, familia sa – toți ar trebui să fie trași la răspundere”, a adăugat ea.

Trump și copiii săi, Donald Trump Jr., Eric Trump și Ivanka Trump, sunt inculpați în proces. Allen Weisselberg, fostul director financiar al Organizației Trump, și Jeff McConney, un alt director de lungă durată al companiei, sunt de asemenea implicați.

Concret, Organizaţia Trump, din care fac parte companiile deţinute de familia fostului preşedinte, este suspectată că a amplificat artificial valoarea activelor pentru a obţine credite şi poliţe de asigurare şi a redus valoarea activelor pentru a evita plata unor taxe

„Acest comportament nu poate fi dat deoparte și respins ca un fel de greșeală de bună-credință. Actele de fraudă și denaturare au fost comise de conducerea superioară a Organizației Trump ca parte a unui efort comun pentru fiecare declarație anuală și au fost aprobate la cele mai înalte niveluri ale Organizației Trump – inclusiv de către însuși domnul Trump. ”, se arată în rechizitoriu.

Procurorul a precizat că statul solicită despăgubiri de 250 de milioane de dolari şi interdicţia conducerii unor companii pentru membrii familiei Trump implicați.

Trump a numit-o anterior pe James un „procuror renegat”, care conduce o „expediție de pescuit răzbunătoare și egoistă”. Organizația Trump a numit acuzațiile ei anterioare „nefondate” și a negat orice faptă greșită, potrivit cnn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here