Donald Trump are dosarul pregătit. Fostul președinte al SUA se va preda la New York și va fi pus oficial sub acuzare, pentru mai mult de 30 de infracțiuni. 

Donald Trump, al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, se va prezenta în fața Curții Supreme din New York, unde judecătorul îi va prezenta acuzațiile, scrie presa internațională.

Cu un an de zile înainte de alegerile prezidențiale și pe fondul unei creșteri puternice în sondaje, Donald Trump ar putea primi interdicție pentru a candida în 2024. El este acuzat că în urmă cu 16 ani a întreținut relații intime contracost cu actrița de filme porno Stormy Daniels, pe care ar fi plătit-o apoi să nu vorbească în presă despre legătura amoroasă. Miliardarul ar fi falsificat registrele de afaceri spunând că plata era pentru onorarii legale. Pentru că momentul a coincis cu perioada campaniei electorale, este posibil să fie încălcate și legile privind plățile care influențează o campanie electorală.

Trump Tower din New York a fost transformat într-o adevărată fortăreață cu ocazia vizitei lui Donald Trump, pentru confruntarea de marți, 4 aprilie, cu justiția americană. Favoritul pentru alegerile din 2024, din Partidul Republican, a petrecut ultimele săptămâni la reședința sa din Florida.

La New York, afaceristul a fost așteptat în fața clădirii de sute de susținători, dar și de jurnaliști din întreaga lume.

În ceea ce privește apărarea, Trump a operat o schimbare: Todd Blanche va fi principalul consilier juridic al fostului președinte. Anterior, Blanche i-a apărat pe managerul de campanie al lui Trump, Paul Manafort și pe Igor Fruman, un fost asociat al avocatului Rudy Giuliani.

Donald Trump va pleda „nevinovat”, a anunțat echipa fostului președinte.

Pentru că celebrul afacerist se va preda la New York, acesta nu va „defila” în cătușe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here