Elena Udrea va afla pe 10 iunie dacă judecătorii bulgari o vor extrăda în România. Corina Matlinschi trimisul special Antena 3 în Bulgaria vine cu toate detaliile.

Astăzi judecătorii bulgari au acceptat cererea unui martor. Este vorba despre Ingrid Mocanu, cea care a fost cu Elena Undrea în stare de arest şi care a vorbit despre condițiile din penitenciarele din România. 

Elena Udrea a vorbit foarte puţin în cadrul procesului dar la ieșirea din sala de judecată a declarat că îşi dorește un proces corect în Bulgaria, iar asta pentru fortul ministru al Turismului înseamnă să nu fie predată în România. 

“Au fost acceptate toate probele mai puţin martorii care trebuiau să demonstreze deciziile CCR, dar s-a considerat că s-au demonstrat prin acte. 

Sper am parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria ceea ce nu am avut parte în România. Ştiţi că se fac presiuni şi pe justiția de aici din Bulgaria”, a spus Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată.

În acest context, astăzi magistrați au dispus o amânare în cazul Elenei Udrea care ca afla vineri 10 iunie 2022 la ora 14:00 dacă va fi extrădată sau nu în România.

 Elena Udrea a dat o nouă declaraţie în faţa judecătorilor bulgari, iar la un moment dat a început să plângă.

Mai mult, ea a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 că este singura femeie între zeci de bărbaţi în arestul Blagoevgrad, acolo unde există o singură toaletă comună, fiind nevoită să treacă prin faţa tuturor.

“În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele.

În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat. După două luni şi jumătate au fost obligați să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit”, a declarat Elena Udrea în sala de judecată.

La un moment dat, în timp ce era audiată, Elena Udrea a început să plângă.

“Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneți o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine.

În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a mai declarat Elena Udrea.

După ce au decis ca Elena Udrea să rămână în continuare în arest, judecătorii au stabilit un nou termen pe 8 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here