“Este un conflict între comunitate și fabrică, nu discriminare” deputat UDMR

0
452

Această afirmație halucinantă a fost făcută în cadrul ședinței de la casa de cultură din Ditrău, județul Harghita. Ședința a început cu „Tatăl Nostru”, rugăciune rostită la chemarea preotului catolic, același care a fost în fruntea celor care s-au răsculat împotriva celor doi singalezi. 300 de localnici s-au strâns acolo în această dimineață pentru a rezolva problema celor doi cetățeni din Sri Lanka, angajați cu acte în regulă la brutăria din comună. La întâlnire au participat şi deputatul UDMR Bende Sandor, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Mă întreb, de ce este un preot creștin catolic vârful de lance al acestui atac rasial? Oare este , într-adevăr, preot catolic? Sau doar un nostalgic al Inchiziției?

Menționăm că, în afară de rasismul evident, am sesizat și ipocrizia celor care s-au prezentat la ședință: Au vorbit toți în limba maghiară despre cât de răi sunt imigranții, ei fiind o minoritate pe teritoriul României. Iar, din câte știu eu, România este un stat suveran, având ca limbă oficială, limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here