Ambasadoarea SUA în Polonia, Georgette Mosbacher, a criticat poziţia Uniunii Europene de monitorizare a statului de drept în Polonia, spunând că blocul comunitar “a politizat puternic” acest subiect, relatează DPA marţi.

“UE nu ezită să folosească această chestiune a statului de drept pentru a-şi atinge obiectivele politice”, a afirmat Mosbacher într-un interviu pentru Super Express, un tabloid polonez.

În contrast, îl avem pe Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, care dă indicații politice, aduce atingeri grave la libertatea legislativă a Parlamentului României și susține că privatizarea “reduce corupția”. Amintim doar câteva fraze, recente:

Privatizarea este necesară. Un mediu de afaceri cu adevărat liber va crea bogăţie şi prosperitate pentru toată lumea. Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piaţa liberă şi competiţia, dar, mai important, păstrează corupţia vie.

Pentru a realiza o creștere economică, România trebuie să asigure un sistem judiciar și penal de încredere și transparent. Nu numai că modificările anterioare, concepute cu intenţii greşite şi menite să relaxeze legislaţia penală, trebuie să fie redresate, dar și aplicarea completă, promptă, corectă și constantă a legilor existente trebuie să fie, de asemenea, o prioritate. Preşedintele Trump, poporul american, împreună cu mine şi cu toţi membrii ambasadei, ne-am angajat să lucrăm cu preşedintele Iohannis, cu guvernul României şi cu dumneavoastră, să facem din acest an Anul Renaşterii României.“, a declarat Zuckerman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here