Primăria Turda, condusă de Cristian Octavian-Matei, va cumpăra 20 de autobuze electrice, din care 10 vor fi scurte si 10 vor avea o lungime de 12 metri. Banii vin din fonduri europene și nu de la bugetul local.

Potrivit contractului semnat între Primăria Turda și Societatea Anadolu, furnizorul se obligă să livreze toate aceste mijloace de transport în comun până la sfârșitul anului viitor. Mașinile vor fi dotate cu sisteme informatice de ticketing, management de flotă și aparatură pentru informarea călătorilor. De asemenea, în baza aceleiași înțelegeri, câștigătorul licitației va livra și două stații de încărcare rapidă pentru autobuzele pe care le furnizează.

Valoarea investiției este de 42 de milioane de lei, iar banii sunt asigurți de Uniunea Europeană, în baza Planului de Mobilitate Urbană înaintat de Primărie

Planul de mobilitate din Turda câștigat în prima parte a anului 2018 presupune o investiție de 31.355.430,65 euro, pentru modernizarea a 4 coridoare de mobilitate urbană.

Prin aceste proiecte vor fi asfaltate și modernizate străzile principale pe care circula mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de statii moderne, e-ticketing, monitorizare video), se vor achizitiona 20 de autobuze electrice si se va implementa sistemul de Bike Sharing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here