Fondatorul organizației „Corupția ucide”, Florin Bădiță-Nistor, a decis să investească în Innovative Industrial Proprieties (IIPR), o companie americană din industria canabisului.

„Anul trecut, când am început să lucrez mai mult pentru mine pe partea de PFA, am văzut ce înseamnă capital în exces și m-am decis să văd pe unde pot investi banii decât să îi pierd din cauza inflației. Dacă ai 2.000 de dolari și dacă îi ții la saltea, se devalorizează, își pierd puterea de cumpărare în 10 ani”, a explicat el, pentru DC NEWS.

„Am căutat mai multe companii, am cercetat câteva săptămâni, luni, și am găsit o listă de firme care erau promițătoare din diverse sectoare: unele din domeniul medical, altele din tehnologie”, a adăugat Bădiță.

„În principiu, profitabilitatea companiei în care am investit vine pe termen mediu-lung. Cu cât obții mai multe state în Statele Unite care să legalizeze canabisul medical, cu atât o să fie mai profitabilă acea companie, sper eu. Vă dați seama că este o estimare, există risc”, a mai spus el.

Întrebat despre cifrele exacte ale investiției sale, Bădiță a explicat: „Am achiziționat 35 de acțiuni acum o lună, două, când era 190 de dolari bucata”. Astfel, investiția inițială a fost de peste 6.600 dolari.

„Avem un raport anual de la BNR care arată că undeva la 70% din banii românilor sunt băgați în imobiliare. Nu este greșit neapărat, dar consider că ar trebui să diversificăm, adică să și investim în acțiuni sau companii. Din punctul meu de vedere merită să îți diversifici portofoliul. Nici nu trebuie să ai mulți bani. Cu 500 de lei pe lună puși deoparte, dacă produc un 5-7% pe an, banii aceia se vor înmulți. În 20-30 de ani, banii aceștia ajung să valoreze mult mai mult”, a mai spus Bădiță.

Când vine vorba de canabis în sine, acesta consideră că decriminalizarea ar aduce un beneficiu țării noastre, pentru că în alte state s-a dovedit eficientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here