Ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, vineri, marchează ”începutul” unei ere de ”reînnoire” şi de ”schimbare” pentru ţară, a apreciat premierul britanic Boris Johnson, relatează AFP.

“Nu este un sfârşit, ci un început”, va spune liderul conservator în discursul său către naţiune la ora 22:00GMT, cu o oră înainte de retragerea istorică a Regatului Unit, care va deveni prima ţară care va ieşi din Uniunea Europeană.

“A sosit momentul când zorii apar şi perdeaua se ridică peste un nou act”, a continuat premierul britanic, conform unor extrase comunicate de serviciile sale. ”Acesta este momentul unei adevărate reînnoiri şi al unei schimbări naţionale”, a spus el.

Boris Johnson doreşte, de asemenea, să lase în trecut diviziunile care i-au scindat pe britanici de la votarea Brexitului de către 52% dintre ei în cadrul referendumului din 2016. ”Slujba noastră în guvern – munca mea – este să ne unificăm şi să ne conducem înainte”, a afirmat el, potrivit surselor citate.

Pentru a marca Brexitul, şeful guvernului va reuni vineri consiliul său de miniştri în Sunderland (nord-estul Angliei). Oraşul, care a votat în proporţie de 61% în favoarea Brexitului în 2016, găzduieşte principala fabrică europeană a producătorului auto japonez Nissan, al cărui viitor era compromis în cazul unui Brexit dur, evitat datorită încheierii unui acord de divorţ cu Bruxelles-ul, notează AFP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here