Se întâmplă acum în Ministerul Finanţelor Publice. O sursă mi-a relatat următoarele lucruri:

O doamnă s-a întors din Italia cu zece zile în urmă. Se află la serviciu. Alte două doamne au revenit din Italia duminică seară. S-au prezentat luni la serviciu, iar în lift au fost surprinse lăudându-se despre excursia recentă în Italia. Oamenii din minister sunt alarmați, se vorbește mult (în șoaptă, clar) și se aruncă anateme în dreapta și-n stânga.

Nu se știe dacă persoanele respective chiar au fost la medic, dacă au declarat că au fost în Italia, nu se știe dacă s-au luat sau dacă se vor lua măsuri de protecție și/sau carantină, nu se știe dacă s-a contaminat personalul din minister (circa 600 de oameni) și vizitatorii instituției.

Este vizată în primul rând „Direcția Economică” de la etajul al treilea. Numele surselor va rămâne, evident, privat.

Noi am aflat de la această sursă că doamnele din Italia s-ar fi “testat singure”, ba chiar că “au luat aviz de la DSP”, cum că nu ar avea coronavirus, ceea ce este imposibil, pentru că oricum ar fi fost plasate în carantină, sau izolate la domiciliu, în urma declarării faptului că s-au întors, recent, din Italia. Totodată, acestea sunt controlori financiari, deci se plimbă în mai multe ministere și instituții publice. Aceeași sursă ne-a spus că a fost anunțat însuși Ludovic Orban și că nu s-a luat nicio măsură.

Tot astăzi, o altă sursă ne-a spus că, într-adevăr, se vorbește de focar la nivelul Palatului Victoria și că ar fi chiar mai multe persoane întoarse din Italia, care nu sunt în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here