DNA a efectuat mai multe percheziții, miercuri dimineață, la Sindicatul Liber din Metrou dar și la reședința președintelui Ion Rădoi.

Conform sursei citate, perchezițiile au venit după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au evacuat spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a precizat DNA.

Cum a rezistat Ion Rădoi în fruntea sindicatelor de la metrou

Jurnalista Cătălina Porumbel l-a întrebat pe Răzvan Cuc cum a putut rezista Ion Rădoi ca lider sindical timp de 20 de ani la metrou. 

“Asta ar trebui discutat cu cei de la metrou care l-au susţinut şi votat în continuare. Relaţia mea cu dl Rădoi, se ştie, a fost destul de tensionată cât am fost ministru al Transporturilor. Am avut proteste la minister inclusiv pe tema acestor spaţii. Instituţiile abilitate vor scoate la lumină dacă este ceva ilegal. Din ce am înţeles din presă, toate descinderile au avut loc în urma sesizărilor făcute de actualul ministru după acea grevă care a paralizat Bucureştiul. Trebuie văzut dacă şi ministrul Transporturilor a acţionat legal prin ce a făcut. Dacă nu a respectat legea, toată lumea trebuie să fie egală!”, a completat acesta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here