După ce Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, președintele american Joe Biden a spus că ”suntem întotdeauna deschiși la sancțiuni suplimentare”.

”Voi vorbi cu membrii G7 săptămâna aceasta despre ceea ce vom face sau nu”, a spus Biden reporterilor de la Casa Albă în timp ce discuta despre economia SUA.

Președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a propus miercuri o serie de măsuri, inclusiv interzicerea petrolului rusesc. Alte propuneri includ listarea persoanelor care au comis crime de război în Bucha, eliminarea celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, și a altor două companii din sistemul SWIFT, un serviciu care conectează instituțiile financiare din întreaga lume și interzicerea a trei radiodifuzori de stat ruși de pe undele europene.

Ministrul de Externe al Regatului Unit, Liz Truss, a anunțat miercuri noi sancțiuni împotriva a 63 de cetățeni și entități ruși, inclusiv împotriva companiilor media ruse ”din spatele campaniei vicioase de dezinformare a lui Putin” și a angajaților acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here