După plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Franța a rămas singura putere nucleară din Uniunea Europeană și asta i-a oferit lui Macron încrederea și avântul de care avea nevoie pentru a-și alimenta complexul lui Napoleon.


Emanuel Macron a reluat, în cadrul Conferinței pe Securitate de la Munich, tema înființării armatei europene și s-a autoproclamat liderul UE, alături de Germania, spunând că cele două țări sunt “pilonii Uniunii Europene”.


Aceste declarații au loc în timp ce Franța este în pragul războiului civil din cauza protestelor violente care trenează de un an de zile, din cauza schimbărilor în sănătate, creșterea taxelor de mediu și schimbării vârstei de pensionare, fără a fi preluate de presa locală, sau internațională.

Același Emanuel Macron dorește ca UE să aibă relații puternice cu Rusia și Turcia, în defavoarea celei cu SUA, spunând că Europa trebuie să rămână independentă. Oare putem vorbi de independență, din moment ce Macron susține că Franța și Germania sunt modelele de urmat în UE și, după cum spun hashtagii noștri, “vrea să ne ducă în Est” ?

Iată o analiză corectă, făcută de Cristian Moisoiu, cu privire la noul aplomb al lui Macron: Face Macron nişte acrobații geopolitice peste Europa de îți stă mintea-n loc. Cred că n-a mai avut Franța un aşa atlet flexibil ca Macron de la Surya Bonaly, ia uite la el cum execută triplu axel, cu câtă lejeritate, de la Paris, la Moscova si Washington.

La ultima sa revelație (lat. revelatio = apocalipsa), Macron a descoperit că Franța e singura putere nucleară rămasă a Uniunii Europene. Si ce le zise el militarilor francezi care încă nu capitulaseră (de la şedință, bineînțeles): băieți, gata, soarta Europii e in noi. Si trebuie să ne asigurăm că Europa rămâne suverană in fața SUA şi să construim încredere cu Rusia.
Vă dați seama ce tulburare e acum la Moscova şi Washington? Cred că se crăcănează toți de râs.

Altfel, are energie ăsta micu’, cum să te bați cu vestele galbene in weekend, să mai faci şi trei scenarii geopolitice pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here