Kavalec mai are doar un pas formal înainte de preluarea postului, și anume depunerea jurământului. Aceasta ocupă în prezent funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019. 

Diplomatul a mai ocupat postul de director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO.

Aceasta a avut legături diplomatice puternice în trecut cu Rusia și Ucraina.A mai fost atașat pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și atașat politic la Ambasada SUA din Moscova (de două ori).

Kavalec mai are experiență și în poziția de director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente, la Washington.

La capitolul „studii”, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here