Premierul Ludovic Orban consideră că procedura asumării răspunderii sau o ordonanţă de urgenţă sunt “soluţiile posibile pentru a asigura ca alegerea primarilor să fie realizată în mod democratic”, iar edilii să aibă legitimitatea conferită de votul a peste jumătate dintre alegători.

“Ne dorim ca alegerile locale care vor avea loc anul acesta să se realizeze pe baze democratice, primarii să fie aleşi în două tururi”, a declarat prim-ministrul, într-o emisiune la Realitatea Plus.

El a adăugat că în cazul preşedinţilor de consilii judeţene se pronunţă pentru alegerea indirectă, cu votul majorităţii consilierilor.

Liderul liberalilor a reiterat că PNL susţine alegerea primarilor în două tururi, deoarece acesta este sistemul de vot dorit de cetăţeni.

“Partidul Naţional Liberal susţine alegerea primarilor în două tururi, am depus un proiect de lege care este în dezbaterea Camerei Deputaţilor. (…) Vom încerca să aducem în plenul Camerei Deputaţilor, să încercăm o mobilizare, astfel încât să trecem proiectul de lege. (…) Asta este o variantă, mai avem la dispoziţie două variante, în cazul în care această variantă nu va funcţiona, fie varianta angajării răspunderii, fie varianta unei ordonanţe de urgenţă”, a spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here