Marcel Ciolacu a explicat dacă varianta unei candidaturi comune la alegerile prezidențiale este luată în considerare de coaliția PSD – PNL.

Reporter: Ați vorbit în ultima vreme despre o posibilă alianță pentru România după alegerile din luna iunie. O astfel de formulă ar include și un candidat comun la prezidențiale. Sunt lideri PNL care spun că Nicolae Ciucă va fi obligat să candideze la prezidențiale.

„Tocmai de aceea haideți să ajungem în data de 10 iunie, lucru pe care l-am mai spus și eu și domnul Nicolae Ciucă. Faptul că vom face o coaliție după data de 10 iunie, să vedem votul românilor din 9 iunie, și o să luăm o hotărâre, dacă facem o alianță politică de această dată”, a transmis Marcel Ciolacu.

Afirmațiile premierului Ciolacu vin la o zi după anunțul ferm al lui Rareș Bogdan că „PNL va da președintele României” și că „Nicolae Ciucă va fi 100%” președintele României”.

„PNL va da președintele României. Deocamdată nu am vorbit de negocieri pentru președinte, e o funcție care nu poate fi negociată la o masă și trebuie discutată o opțiune și o strategie după alegerile europarlamentare a spus Rareș Bogdan.

El a adăugat că Ciucă va fi „100% președintele României”. „E un om foarte echilibrat, rațional, cu mult bun simț. Eu spun că e cel mai potrivit. Ca președinte al României, datorită echilibrului, raționalității și modului în care ține echilibru într-o coaliție cu tensiuni uriașe. Faptul că aținut această coaliție, faptul că a reușit să ne convingă că este important să ne gândim la stabilitatea României într-un context mai intempestiv, cred că e cel mai potrivit pentru a asigura echilibrul României, care are în primul rând nevoie de stabilitate”, a susținut Rareş Bogdan.

Întrebat dacă Ciucă e mai bun pentru această funcție decât Ciolacu, Rareş Bogdan a răspuns: „E la mare distanță, e mai bun ca oricare dintre candidați”.

”Nu are ce face, îl obligăm”, a mai spus Rareş Bogdan despre scenariul unui posibil refuz al lui Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here