În contextul actualei crize politice din România, care lasă țara descoperită, din punct de vedere administrativ și reprezentativ, pierdem încă o șansă de a negocia în favoarea țării noastre. Iată câteva dintre planurile expuse de europarlamentarul Maria Grapini, pentru următorii 7 ani.

Despre cadrul financiar multianual 2021-2027: deocamdată nu există un rezultat, în afara faptului că avem un minus de 75 de miliarde de euro din cauza Brexit-ului. Acum se derulează o negociere între Parlament, Comisie si Consiliu, dacă diferența va fi recuperată din evaziunea fiscală, sau dacă statele vor trebui să contribuie cu mai mult la buget. Și aici sunt discuții, cei care dau mai mult decât primesc, nu doresc să contribuie mai mult.

Comisia de piață internă, în care sunt și eu vicepreședinte, și-a propus:

1. Consolidarea pieței interne, acorduri comerciale restrictive: în cazul emisiilor producătorii care vând în UE trebuie să dovedească, legal, că au produs în aceleași condiții ca cei din UE).

2. Program de reindustrializare, constatăm o dezindustrializare a UE, la fel ca și în România. Dublul standard al produselor, este un subiect de care mă pot ocupa mai bine în comisia din care fac parte. Dorim o mai mare exigență asupra produselor care se vând în UE, mai ales asupra celor care se produc în UE. Dar, pentru asta, trebuie ca fiecare stat membru să fie corect și să aibă o legislație națională de sancționare a celor care pun pe piață produse neconforme, sau produse de calitate diferită. Noi am făcut directiva, i-am dat statului membru instrumentul să sancționeze astfel de practici, cu până la 4% din toată cifra de afaceri (acesta este un instrument puternic, mai ales în cazul multinaționalelor).Ține, însă, și de România să creeze cadrul legislativ.

Proiecte de infrastructură (autostrăzi , aeroport e.g:Brașov), proiecte care să fie finanțate dintr-un fond special, altul decât fondurile europene, acesta fiind aprobat de Parlamentul European și agreat de Comisie și care trebuie să susțină implementarea Pactului Ecologic.

Este nevoie de retehnologizare, ca să putem produce produse cu mai puține emisii. Instituțiile statului trebuie, însă, să fie foarte active și acest lucru nu se întâmplă acum, din cauza acestei crize artificiale. Cine sa vină la Comisie din acest guvern, miniștrii demiși? Criza politică din România cade intr-o perioadă foarte proastă pentru noi, acum, când se negociază cadrul financiar European pentru viitorii 7 ani.

Ce am spus la această conferință este că avem nevoie de mai multă implicare. Noi, românii, trebuie să ne implicăm mai mult de la cetățeni, la oameni de afaceri, la oameni noi în politică, oameni curajoși și, mai ales, care să susțină cauza României. De aceea, eu doresc o solidaritate mai mare, o implicare pentru interesele României. Sunt umanist din naștere și doresc, pe de o parte, să susțin România cu toate tradițiile și istoria ei, dar și să lupt pentru viitorul generațiilor care urmează.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here