“Către Domnul David Maria SASSOLI, Președinte al Parlamentului European,

Stimate Domnule Președinte,

Înainte de toate, sper că sunteți bine și în siguranță. În aceste momente în care Europa trece prin încercări grele din cauza epidemiei COVID-19, cred că trebuie să dovedim că suntem solidari. Cadrele medicale sunt greu încercate în aceste zile, criza de materiale sanitare și echipamente medicale a pus în dificultate toate sistemele medicale din statele membre.

În calitate de trezorier al uneia dintre delegațiile de grup politic din Parlamentul European, și anume Delegația Română S&D, consider că propunerile de a redirecționa o parte din fondurile destinate inițial grupurilor de vizitatori și fondurile din Bugetul Linia 400 trebuie bine gestionate, asigurându-se că banii vor ajunge la spitale pentru a se achiziționa materiale sanitare și echipamente medicale.

Având în vedere că în acest an este dificil, dacă nu imposibil, să se organizeze grupuri de vizitatori în Parlamentul European și să se organizeze evenimente, conferințe, propun ca aceste fonduri care revin fiecărui membru să fie redirecționate de către acesta, fiind responsabil ca banii să ajungă la spitalele din statul membru în care a fost ales.

Prin această responsabilitate directă a fiecărui eurodeputat, ne putem asigura că banii vor ajunge la spitalele care au cu adevărat nevoie de echipamente medicale si materiale sanitare, membrul putând indica direct contul bancar a spitalului, iar virarea banilor să se facă direct în conturile acestora.

Propunerea mea poate reprezenta o soluție de urgență pentru lipsa acută a materialelor sanitare și a echipamentelor medicale din spitalele statelor membre.

Vă rog, Domnule Președinte, să analizați propunerea mea, prin care o parte din fondurile destinate grupurilor de vizitatori și Bugetul Linia 400 pot fi bine gestionați în această criză cauzată de epidemia COVID-19.

Cu stimă, MEP Maria Grapini”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here