În cadrul unei vizite în Virginia, la sediul său de campanie electorală, Trump a criticat decizia prin care Curtea Supremă a permis autorităţilor din Pennsylvania să primească voturile exprimate prin corespondenţă timp de încă trei zile după închiderea oficială a urnelor.

“Cred că decizia Curţii Supreme în ceea ce priveşte Pennsylvania este una nefericită. Cred că trebuie să ştim ce se întâmplă în noaptea alegerilor. Să-i lăsăm pe oameni să voteze anticipat, dar trebuie să cunoşti numerele, pentru că aceste lucruri pot fi întârziate timp de zile sau chiar săptămâni, şi nu-ţi poţi permite asta”, a comentat el, adăugând că este o decizie “în multe feluri, foarte periculoasă” pentru America.

“Se întâmplă multe manevre, multe lucruri rele cu voturile atunci când spui ‘hai să dedicăm zile întregi’ (numărării voturilor) şi, dintr-o dată, rezultatul numărătorii se schimbă”, a continuat Trump, care s-a remarcat drept un contestatar al votului prin corespondenţă, despre care susţine că favorizează fraudele.

Cu o zi în urmă, preşedintele scrisese, pe Twitter, că decizia Curţii Supreme “va deschide calea unei fraude agresive şi necontrolate şi va submina sistemul legislativ, aducând violenţa pe străzi”. 

Trump critică decizia Curţii Supreme, Biden se întoarce şi scrie pe zidul casei în care a crescut

Twitter a semnalat acest mesaj drept “de natură să inducă în eroare”.

La rândul său, contracandidatul democrat Joe Biden  şi-a vizitat oraşul natal, Scranton, situat în Pennsylvania, stat-cheie de care depinde configuraţia finală a voturilor electorale necesare pentru câştigarea preşedinţiei SUA.

Anterior, el vizitase mormintele fiului şi soţiei sale, în statul Delaware.

În Scranton, Biden s-a oprit pentru un moment inedit în casa în care a copilărit şi a scris pe perete: “Din această casă, la Casa Albă, cu voia lui Dumnezeu. Joe Biden, 3 noiembrie 2020”.

El va urmări sfârşitul zilei de vot de la un centru electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here