Premierul Nicolae Ciucă afirmă că România condamnă cu fermitate orice încercare de a pune la îndoială suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei.

“Condamnăm ferm orice încercare de a pune sub semnul întrebării suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei. 

A pune sub semnul întrebării statutul unui stat membru ONU este echivalent cu o abordare revizionistă care amenință pacea și stabilitatea în Europa și în lume”, a transmis Nicolae Ciucă .

Klaus Iohannis, preşedintele României, a avut prima reacţie, luni seară, într-o postare pe Twitter, după ce Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk din Ucraina.

Klaus Iohannis a condamnat recunoaştere independenţei celor două regiuni din Ucraina de către Rusia.

De asemenea, Iohannis a acuzat că decretul semnat de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, încalcă legea internaţională şi “trebuie să atragă cel mai sever răspuns din partea comunităţii internaţionale”.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică”, ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here