Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, luni seară, că pachetul de măsuri pentru protejarea consumatorilor de energie după 1 aprilie va fi prezentat şi analizat în şedinţa de coaliţie de marţi.

Beneficiarii mecanismului de plafonare şi compensare a facturilor de furnizare a energiei electrice pot solicita în continuare recalcularea facturilor începând cu luna noiembrie 2021, a declarat Cărbunaru.

Guvernul României a demarat plăţile către furnizorii de gaze şi energie electrică în conformitate cu mecanismul de compensare stabilit de cadrul legal. “Aceste plăţi vor continua pe toată durata de implementare a măsurilor de protejare a populaţiei şi a economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale”, a menţionat Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat că liderii partidelor din coaliția de guvernare vor discuta, în ședința de marți, pachetul de măsuri care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori de energie și după 1 aprilie.

În privinţa pachetului de măsuri care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori şi după data de 1 aprilie când vor expira actualele măsuri acest set de măsuri va fi prezentat şi analizat în şedinţa de coaliţie de mâine(marţi – n.red.)“, a spus Dan Cărbunaru.

Declaraţiile au fost făcute la finalul ședinței de lucru pe tema protejării populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here