Planul pentru pace între Palestina si Israel

0
354

Președintele Donald Trump a propus o soluție pentru a pune capăt conflictului dintre Israel și Palestina: delimitarea celor două state.


Într-o conferință comună la Casa Albă, cu premierul israelian Bibi Netanyahu, acesta a dezvăluit planul său de pace, îndelung așteptat, din Orientul Mijlociu. Acest plan include un tunel care face legătura între Cisiordania și Gaza. În plus, președintele Trump a declarat că propunerea va dubla teritoriul palestinian și că va aveapune capitala în Ierusalimul de Est, unde SUA vor deschide o ambasadă. Președintele a mai spus că viziunea sa va pune capăt ciclului dependenței palestiniene de ajutorul extern.


Prim-ministrul Netanyahu i-a mulțumit președintelui pentru recunoașterea statului Israel și pentru că a solicitat să fie respectată securitatea națională din Israel. El a spus că planul de pace al Casei Albe va avea succes, deoarece atacă principală cauză a conflictului. Netanyahu a continuat, spunând că președintele Trump este „cel mai mare prieten” al statului Israel.

Până in acest moment, informațiile arată că gruparea Hamas a refuzat acest plan și orice fel de negociere pe marginea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here