Directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, a făcut o declaraţie în exclusivitate pentru Antena 3 CNN înainte de a fi adus la Tribunalul Bucureşti. 

Gabriel Ţuţu susţine că nu ştie despre cererea de arestare pe numele lui. 

“Aşteptăm să vedem ce se întâmplă.

Nu ştiu (că se cere arestarea mea – n.r.), vedem, vorbim”, a spus Directorul Romarm, Gabriel Ţuţu.

După ce reporterul i-a spus că procurorii au dat comunicat şi au spus că vor cere arestarea sa, Gabriel Ţuţu nu a dorit să comenteze.

“Nu comentez deocamdată despre ce decizie se ia”, a replicat Directorul Romarm.

Procurorii DNA au solicitat marţi Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here