În contextul pandemiei, Tudor Ciuhodaru a vorbit despre testele pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, venind și cu o propunere.

„Dacă aceste teste ar fi asigurate gratuit, nu ar mai fi nevoie să le caute oamenii prin alte părți. În alte țări se pot achiziționa și din farmacii”, a spus Tudor Ciuhodaru. 

Ulterior, a adăugat: „Am înțeles că trebuie să ne testăm pe banii noștri. Apropo de Slovacia, în două weekenduri succesive a scăzut rata de infectare cu 60 la sută. Oare de ce Austria își propune să facă o testare extinsă?! De ce Anglia vrea să facă testare de două ori pe săptămână în școli?!”

“Dacă vrei să faci prevenție, lucrurile trebuie făcute cât se poate de simplu și clar. Nu vor să le dea bani, poate se face un fond național, punem cei 2 la sută din impozitul pe salariu, pun și patronii 20 la sută, sau sunt lăsați să deconteze aceste sume. Patronii cumpără teste, testează personalul, văd care e situația, îi depistează, și ne vedem și noi de viața noastră”, a spus Tudor Ciuhodaru. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, eveniment online organizat de trustul presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here