“După confirmarea generalului Barr, consilierii în materie de etică lăau sfătuit pe generalul Barr să nu se recuze din ancheta procurorului special. În concordanţă cu acest sfat, generalul Barr a decis să nu recuze “, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Justiţie, Kerri Kupec.

Înainte de nominalizarea sa pentru postul de procuror general, Barr a scris un memoriu de 19 pagini în care susţinea că o parte din investigaţia lui Mueller privind obstrucţionarea de către Trump a justiţiei a fost “o greşeală fatală.” El a împărtăşit memoriul cu echipa juridică a li Trump şi cu Departamentul de Justiţie.

Mai târziu, în audienţelede confirmare ale Senatului, Barr a spus că îi va permite lui Mueller să-şi termine ancheta şi să facă publice cât mai multe constatări. Mueller ar trebui să finalizeze ancheta în următoarele săptămâni.

Fostul procuror general Jeff Sessions, pe care Barr l-a înlocuit, a refuzat să supravegheze ancheta după ce nu a dezvăluit la audiere propriile întâlniri pe care le-a avut cu ambasadorul rus.

Trump l-a ridiculizat şi mustrat public în mod constant pe Session în urma recuzării sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here