PSD nu va vota Guvernul minoritar PNL – UDMR, propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, după şedinţa de luni a conducerii partidului.

“Am avut un Consiliu Politic Naţional, iar PSD a decis în unanimitate să voteze împotriva Guvernului minoritar PNL – UDMR. Aşa cum am mai spus, orice Guvern minoritar, fără o susţinere serioasă în Parlament, nu reprezintă o soluţie viabilă pentru a combate în mod real pandemia şi nici pentru a gestiona economia. Este clar că dezastrul în care Guvernele conduse de PNL au aruncat ţara nu poate fi reparat de aceiaşi oameni care au condus şi până acum sau de unii chiar mai răi decât aceştia. Încă o dată PNL a arătat chiar prin programul de guvernare depus în Parlament că românii nu contează. Nu există nicio măsură privind creşterea veniturilor, dimpotrivă, vedem doar măsuri care vor conduce la scăderea lor. Mai mult, niciuna dintre cele 10 măsuri propuse de PSD ce aveau ca obiect atât creşterea veniturilor populaţiei, cât şi gestionarea coerentă a pandemiei nu a fost luată în calcul. În schimb, pregătesc taxarea microîntreprinderilor, categoria afectată cel mai greu de criza economică produsă de pandemie”, a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

El a susţinut că liberalii vor să impună o taxă “crâncenă” pentru transportatori, care sunt deja “într-o situaţie precară” şi vor să “îi jupoaie” pe românii din afara ţării “cu taxe consulare majorate aberant, pentru servicii inexistente”.

“În toată această perioadă, PSD a tratat cu seriozitate criza politică provocată de preşedintele Iohannis, de fostul premier Cîţu şi de partenerii lor de la USR. În schimb, vedem acum că PNL face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a sabota acest Guvern, pe care, până la urmă, tot ei l-au propus. Nici măcar ei nu îşi doresc ca acest Guvern să treacă, ei vor să rămână doar pe funcţii, chiar şi interimari, cum sunt acum. Puţin le pasă de costurile pe care românii trebuie să le plătească pentru asta”, a afirmat Sorin Grindeanu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here