În ultimii cinci ani s-au plătit circa 50 de milioane de lei doar pentru asistența juridică în procese care au fost câștigate, “pe bandă rulantă”, de către pensionarii reclamanți, a declarat ministrul Muncii la Realitatea Plus.

“Aș spune că media, uitându-mă acum, nu am evidența finală, este undeva în jur de 80% dintre cei care se adresează instanței. Deci 80% dintre pensionarii care dau în judecată statul pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate câștigă”, a declarat ministrul Muncii.

“Doar anul trecut, în perioadă de criză, am plătit 10 milioane de lei asistență juridică. Această cifră demonstrează că un număr foarte mare de pensionari se află, în momentul de față, puși în situația să se ducă la casele depensii și să dea în judecată pentru că nu au fost luați în calcul toți factorii de contributivitate. Acordul global este un aspect în baza căruia pensionarii câștigă pe bandă rulantă, orele suplimentare, pentru care iarăși s-a plătiti contributivitatea, plata cu ora, toți aceștia sunt factori care nu se iau în calcul, în momentul de față la stabiliera pensiei”, a afirmat Raluca Turcan, la Realitatea PLUS. 

În această situație s-a ajuns și din cauza fostei guvernări, care a promis, dar nu a făcut digitalizarea datelor privind situația pensionarilor. Din acest motiv, când s-a făcut recalcularea pensiilor, nu a existat acces la toți factorii care intră în formula de calcul și astfel au apărut erori, a mai declarat ministrul Muncii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here