Florin Cîțu a spus că a trimis președintelui revocarea lui Alexandru Nazare din funcție. Premierul a spus că a avut loc o discuție în coaliție în această dimineață.

”Nu am fost anunțat de revocarea ministrului Finanțelor” a spus Ludovic Orban. ”Niciun fel de remaniere nu se va face fără o discuție cu liderii coaliției” a declarat și Alina Gorghiu. Totuși, pe surse, ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, ar urma să fie dat afară din Guvern. 

Dar care ar fi motivele care ar duce la această schimbare, dacă ea se va concretiza? 

Elena Cristian, redactor-șef DCBusiness, a dezvăluit, pentru DCNews.ro, că vorbim despre un conflict vechi între premierul Florin Cîțu și ministrul Alexandru Nazare: ”A început la câteva zile de la instalarea ministrului Finanțelor în funcție”.

Motivele?

”Primul motiv a fost reorganizarea Ministerului Finanțelor. Premierul ar fi fost nemulțumit și chiar s-ar fi plâns că ministrul Nazare îi schimbă oamenii, deși scopul reorganizării era reînființarea Direcției Juridice. Era știut faptul că Ministerul de Finanțe funcționa fără această direcție, ceea ce era mai mult decât anormal. 

În al doilea rând, un alt aspect ce a generat conflictul a fost Planul Național de Redresare și Reziliență, unde experiența și cunoștințele ministrului de Finanțe n-au fost luate în calcul. Este o premieră regretabilă în Uniunea Europeană ca ministrul Finanțelor să nu fie implicat aproape deloc în construirea PNRR, chiar dacă a participat la toate întâlnirile pe această temă la Bruxelles. De altfel, România este singura țară din UE unde PNRR-ul nu a fost aprobat în Guvern. 

Al treilea motiv al conflictului a constat în documentul ținut la secret de Cîțu-Ghinea, acel document pe care l-au dus la Bruxelles și în care promiteau înghețare de venituri, creșteri de taxe, etc. Ministrul Nazare l-a pus în discuție în Guvern și-n partid, la ședința coaliției. Ar fi fost discuții aprinse și tot ce implica Ministerul Finanțelor a fost respins de Alexandru Nazare. 

Cireașa de pe tort a fost Fondul de Rezervă al Guvernului. Premierul ar fi cerut ca aproape toată suma din acest fond să meargă la anumiți primari liberali, pe fondul alegerilor din PNL, fapt refuzat de ministrul Finanțelor. Decizia premierului ar fi lăsat Fondul fără resurse în situații critice, precum o eventuală calamitate, în lipsa unei rectificări bugetare. 

Pe lângă aceste aspecte, Alexandru Nazare nu a avut nicio ieșire în care să vorbească despre evoluția fabuloasă a economiei, fiind în opoziție cu optimismul greu de temperat al lui Florin Cîțu… greu de temperat și neancorat în realitatea din teren.” sunt informațiile de culise obținute de Elena Cristian, redactor-șef DCBusiness, care ar duce, într-un final, la remanierea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here