Renate Weber, Avocatul Poporului, anunță o serie de sesizări la Curtea Constituțională cu privire la ordonanțele de urgență date de Guvernul Orban. Aceasta s-a declarat șocată și copleșită de numărul mare de ordonanțe emise într-o singură zi.

“Mai multe ordonanțe sunt în analiză, la unele ne-am autosesizat, iar pe altele am primit sesizări. Avem 8 sesizări în curs de redactare. Vom trimite miercuri la CCR o sesizare privind ordonanța pe sănătate. O consider de o gravitate extremă. Avocatul Poporului apără drepturile fundamentale ale omului, iar dreptul la sănătate este unul fundamental. Dreptul la sănătate este garantat de Constituție prin două articole ; art 34, dar și art 46, alineatul 2, care stipulează că cetățenii au dreptul la asistență medicală în unitățile de stat.Miercuri vom trimite sesizarea la CCR privind ordonanța pe sănătate.

Nu putem ataca la CCR toate ordonanțele la pachet, trebuie să așteptăm publicarea lor. De exemplu, chestiunea cu privire la ‘accesul spitalelor private la fondurile publice privind urgența’ , acel alineat a fost depus ÎN ședința de Guvern, nu înainte. Deci au fost modificate! “, a declarat Avocatul Poporului la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here