Pus pe linie moartă timp de trei luni din cauza lipsei unui aviz, pasat ca-ntr-un meci de ping-pong de la primar la Consiliul local, proiectul construirii unui nou centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer a fost în fine deblocat: viceprimarul Cristian Ganea a tăiat nodul gordian și a semnat declarația pe proprie răspundere cerută de ISU Prahova.

“Oamenii au nevoie de acest centru de radioterapie şi îl aşteaptă de mult timp. Nu se poate să amânăm la nesfârşit şi să nu le asigurăm pacienţilor oncologici o şansă la viaţă. Am acceptat să îmi asum responsabilitatea deoarece sunt sute de pacienţi care depind de această investiţie, care au nevoie de şedinţele de radioterapie. Orice om are dreptul la viaţă şi nimeni nu poate să înşele speranţele unui bolnav cu un diagnostic atât de dur”, a declarat Cristian Ganea.

Proiectul s-a împotmolit acum trei luni, când ISU Prahova a solicitat o declarație pe proprie răspundere prin care Primăria Ploiești să asume că clădirea se află la o distanță mai mică decât cea prevăzută în normative.

Primarul Adrian Dobre a aruncat pisica în curtea Consiliului Local, Consiliu care a considerat, însă, că semnarea unei astfel de declarații ține de responsabilitatea edilului.

Viceprimarul Cristian Ganea şi-a asumat semnarea documentului, elaborând totodată un plan alternativ de măsuri împotriva incendiului, încât să ia „nota de trecere” de la ISU.

„Pe timp de pandemie COVID 19, când resursele sunt concentrate pe această urgență medicală, noi, ca autorități locale, nu trebuie să uităm de ceilalți bolnavi, mai ales când vine vorba de o boală precum cancerul”, a declarat viceprimarul.

Planul centrului de radioterapie a fost elaborat acum doi ani, întrucât secția de oncologie a Spitalului Municipal din Ploiești, unde ajung anual în jur de 1000 de persoane din Prahova și județele învecinate, are nevoie imperioasă de un astfel de centru, încât să nu mai fie nevoie să trimită bolnavii la București, pentru ședințe de radioterapie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here