Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a fost acuzat în 2017 că „a mușamalizat trei epidemii de holeră în țara sa natală, Etiopia, pe vremea când era ministru al sănătății”, iar acum sprijinul său excesiv în favoarea Chinei – de unde a apărut pandemia coronavirusului – obligă administrația Trump să reevalueze dacă va continua finanțarea SUA către OMS, unde finanțator majoritar este Bill Gates.

În momentul apariției focarelor de holeră în Etiopia, New York Times a publicat un raport infracțional care sugera că oficialii erau extrem de îngrijorați de viitorul său rol de director general al OMS.

Lawrence O. Gostin, directorul Institutului O’Neill pentru Dreptul Național și Mondial la Sănătate de la Universitatea Georgetown, a avertizat atunci că OMS „și-ar putea pierde legitimitatea”, aducând pe cineva care a lucrat pentru o țară care a avut o istorie de acoperire a focarelor de holeră, unele dintre ele apărând chiar în timpul lui Tedros.

Recent, doctorul Tedros și organizația sa au fost vizați de președintele Donald Trump. „Au greșit multe lucruri”, a spus Trump. „Vom institui un control mai strict asupra banilor trimiși de la Departamentul de Stat către OMS. Vom avea un control foarte puternic asupra acestora. ”

În urma acestei afirmații, directorul OMS a făcut o amenințare la adresa Președintelui SUA, ba chiar la adresa siguranței naționale a SUA: „Dacă nu vă doriți mai multe cadavre în saci, atunci o să vă abțineți să politizați acest virus”, a declarat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here