Către Comisia Europeană

În atenția Comisarului pentru Piața Internă, domnul Thierry Breton

Stimate domnule Comisar,

Turismul este unul dintre sectoarele care contribuie semnificativ la creșterea economiei europene. Acesta deține un rol esențial în dezvoltarea multor regiuni europene, în special celor mai puțin dezvoltate, datorită creării locurilor de muncă. Pandemia de COVID-19 are efecte asupra tuturor domeniilor din viața noastră, inclusiv și asupra sectorului turismului.

Agențiile de turism și companiile aeriene suferă pierderi economice masive din cauza anulării zborurilor și a rezervărilor hoteliere, motiv pentru care li se suspendă activitatea pentru o perioadă nedeterminată.

Vă sugerez, domnule Comisar, să propuneți suspendarea DIRECTIVEI (UE) 2015/2302 A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2011/83/UE ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 90/314/CEE a Consiliul și să se preia garanțiile pentru turiști de către statele membre pe perioada crizei cauzate de COVID-19.

În plus, aș dori să știu care sunt măsurile pe care vi le propuneți să le întreprindeți pentru a susține companiile aeriene, industria hotelieră și agențiile de turism, astfel încât să poată face față mai ușor provocărilor cu care se confruntă și pentru a diminua pierderile financiare și pierderea locurilor de muncă dintr-un domeniu care aducea o contribuție semnificativă la bugetele naționale și la ocuparea forței de muncă?

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

Cu respect,

Europarlamentar MARIA GRAPINI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here