Social-democraţii au obţinut o victorie strânsă în alegerile legislative din Macedonia de Nord, potrivit Comisiei Electorale, fostul premier Zoran Zaev declarând că tabăra sa a devansat dreapta naţionalistă cu cel puţin trei locuri, relatează AFP.

În absenţa unei majorităţi absolute, fostul partid de guvernământ va trebui să se angajeze în negocieri complicate pentru a forma un guvern de coaliţie şi, în special, să găsească aliaţi între partidele reprezentante ale minorităţii albaneze.

“Calea noastră către progres a fost confirmată”, a declarat Zoran Zaev în discursul său despre victorie. ”Cetăţenii au votat pentru un viitor clar (…), pentru a alege un prezent mai bun şi un viitor mai bun”, a afirmat el.

Conform rezultatelor publicate de Comisia Electorală de Stat (SEC) după numărarea a 95% din voturi, social-democraţii (SDSM) au obţinut 35,8 % din voturi faţă de 34,4% cât a obţinut dreapta (VMRO- DPMNE). SEC nu a precizat numărul de locuri care ar urma să revină fiecărei tabere din cele 120 din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here