Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că trimiterea sa în judecată se face “pentru a muta atenția de la “ciolaniada” PNL-USR-UDMR”, iar cei care au decis asta sunt “argații” preşedintelui Iohannis care “un inventat un abuz în serviciu”.

Tăriceanu, fost preşedinte al ALDE, în prezent membru Pro România, este de părere că “argumentele nu contează” în vremurile acestea, ci doar “oportunitățile politice”.

Călin Popescu Tăriceanu  a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului General pentru abuz în serviciu şi complicitate în cazul senatorului PSD, Cristian Marciu.

Concret, Tăriceanu este acuzat că, în calitatea pe care o avea, de şef al Senatului la acea vreme, nu a invalidat mandatul de senator în cazul lui Cristian Marciu, având în vedere că acesta se afla în stare de incompatibilitate.

“Ca să mai mute atenția de la “ciolaniada” PNL-USR-UDMR, argații dlui Iohannis de la Parchetul General au decis să mă trimită în judecată pentru un inventat abuz în serviciu. Acuzația este că nu am supus votului plenului Senatului solicitarea ANI de încetare a mandatului unui coleg senator. 

Procuroarei care m-a anchetat i-a fost prea greu să citească și Regulamentul Senatului care prevede clar modul în care se realizează încetarea mandatului unui senator: solicitarea ANI este trimisă Comisiei Juridice pentru raport, raport care este înaintat Biroului Permanent al Senatului, cel care decide punerea pe ordinea de zi a plenului. 

Până la data demisiei mele din funcția de Președinte al Senatului, Comisia Juridică nu a venit cu acest raport în Biroul Permanent! Foarte simplu și clar.

Mă rog, argumentele nu contează în vremurile astea. Doar oportunitățile politice! Mă voi apăra în fața judecătorilor așa cum am făcut-o și în celălalt dosar confecționat de justiția lui Iohannis! Așa cum am câștigat atunci o să câștig și acum!

Dar nu asta ar trebui să fie știrea zilei. Și nici măcar aia cu cearta pe funcții nu ar trebui să fie. Știrea de azi este lupta judecătorilor și reprezentanților societății civile din CSM pentru a bloca proiectul de lege care dă liber serviciilor de informații să se reîntoarcă în câmpul tactic al justiției! 

Refacerea “Binomului” este pusă la cale de mai multe luni de către Ministrul Justiției cu larga colaborare a Președintelui țării! Dacă nu am avea memoria prea scurtă ne-am aminti ce înseamnă asta: judecarea după informații și nu după probe. 

Înseamnă că judecătorii vor primi într-un plic închis informații la care nu au acces nici inculpații și nici apărătorii lor, și mai înseamnă că nu o să mai fie nici o șansă ca să câștigăm “pe bune” un proces! Înseamnă încălcarea tuturor drepturilor și libertăților noastre și reîntoarcerea la o justiție politică dirijată de păpușari invizibili!

Astăzi CSM a respins acest proiect de lege, dar el este în continuare pe ordinea de zi a Senatului, care este camera decizională! 

Îmi este greu să anticipez care va fi votul viitorilor senatori pe acest proiect, dar trebuie să facem tot ce putem ca să oprim această aberație dacă vrem ca dreptul la o justiție corectă și independentă să rămână stâlpul de bază al democrației!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook, marţi, după ce a fost trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here