Casa Albă a mai ales un medicament ca un posibil tratament pentru coronavirus – și presează FDA pentru a permite utilizarea acestuia în timpul pandemiei.

Administrația Trump cere autorităților sale de reglementare a medicamentelor să autorizeze antiviralul Avigan (favoripiravir) folosit pentru gripă, produs de compania farmaceutică japoneză Fujifilm, pentru utilizarea de urgență împotriva noului coronavirus, a informat Politico, citând trei oficiali familiarizați cu discuțiile și documentele interne.

Președintele Donald Trump a vorbit anterior despre alte medicamente ca fiind promițătoare împotriva SARS-CoV-2, inclusiv o familie de medicamente anti-malarie, cunoscute sub numele de clorochină, pe care FDA tocmai a aprobat-o pentru utilizarea de urgență în tratarea pacienților COVID-19.

În cazul medicamentului Avigan, prim-ministrul japonez Shinzo Abe a aprobat folosirea acestuia. Guvernul său continuă studiile clinice și va începe să crească în curând producția medicamentului și pentru export, a spus recent Abe în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Nikkei Asian Review.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here