Tudorel Toader a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 9.30.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri dimineaţă că premierul Viorica Dăncilă i-a transmis că îi cere să aprecieze cu privire la demisie, ministrul subliniind că Guvernului aparţine premierului şi că voinţa acestuia este decisivă şi o va respecta.

„Îi voi da un telefon (premierului, n.r.) în prealabil şi sigur voi merge. La momentul în care am stabilit că voi merge la 9.30, înţeleg că nu era trimisă la Cotroceni. Am văzut şi eu, mă rog, aşa, exprimări diferite. Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi îmi comunicaţi. Dacă a trimis la Cotroceni (revocarea,n.r.), sigur că demisia mea rămâne fără obiect. Există Constituţia, există o decizie a CCR, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire şi revocare a unui ministru. Guvernul îi aparţine primului ministru, nici preşedintelui, nici Parlamentului. Voinţa primului ministru este decisivă şi o voi respecta”, a declarat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut miercuri o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, după ce conducerea PSD a decis în CEx revocarea sa din funcţie. Întrevederea a fost anunţată de premierul Viorica Dnăcilă după şedinţa CEx al PSD.

Toader a precizat pe Facebook, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă de la Palatul Victoria, că nu i-a solicitat liderului Executivului niciun termen de gândire privind demisia pentru ca Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia, urmând să aibă o discuţie joi.

“O simpla precizare ! Eu nu i-am solicitat dnei prim ministru nici un termen de gandire privind demisia, in conditiile in care domnia sa nu mi-a cerut demisia. A ramas ca acest subiect il vom aborda maine dimineata, la orele 09.30 ! “, a scris, pe Facebook, Tudorel Toader.

Ulterior, Guvernul a transmis oficial că premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seara preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, inclusiv cererile de revocare a Rovanei Plumb, Nataliei Intotero şi Tudorel Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here