”Presa e cea mai relevantă și este și cea mai mare eroare” a spus Bogdan Chirieac, în contextul asasinatului din Arad, acolo unde omul de afaceri Ioan Crișan a fost omorât. Sâmbătă dimineață, o explozie din Arad avea să îngrozească toată România. Omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis, după ce mașina în care se afla a explodat. Este deschisă o anchetă pentru omor cu premeditare și se pare că bomba fusese plasată sub scaunul șoferului. A fost activată de la distanță într-un moment ce a putut fi captat de camere de supraveghere. Unele voci spun că tocmai declanșarea bombei în raza camerei de supraveghere, astfel încât imaginile să ajungă publice, ar fi un semnal pentru altcineva, pe principiul: să vadă ce i se poate întâmpla. În plus, omul de afaceri, fără legături cunoscute cu lumea interlopă sau cu afaceri dubioase, fusese avertizat în trecut. Se pare că i-a fost incendiată locuința și, separat de acel moment, i-a fost furată o sumă mare de bani, bani ținuți cash, de ordinul sutelor de mii de euro. 

Analistul politic vine să sublinieze importanța presei în acest context, amintind că ”dacă nu era presa, Gheorghe Dincă era și acum în libertate, era procurorul în fața casei lui”. 

”Aici este cea mai mare eroare”

Bogdan Chirieac a argumentat: ”Cred că aici este și cea mai mare eroare pe care au făcut-o asasinii sau cei care au comandat asasinatul: explozia mașinii. Dacă se întâmpla o crimă pe marginea lacului și presa nu avea timp să ia în calcul așa ceva, nu discutam despre nimic. Existau toate șansele ca asasinii și comanditarii să plece liniștiți acasă, că sunt multe cazuri cu autor necunoscut. Acum, în presiunea presei, vrând-nevrând, trebuie făcută ancheta, trebuie găsiți vinovați. Deci presa este cea mai importantă”. 

Ipoteză: Asasinii nu sunt români, dar cel care a comandat crima este

”Modalitatea prin care cineva a ales să facă acest atentat duce la așezarea reflectorului pe acest caz și până la urmă se va ajunge la un rezultat în acest caz” a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Analistul politic nu ar înclina spre varianta în care criminalul e român. ”Nu și-au dat seama cât de importantă e această imagine în România. Comanditarul este clar din țară.” a spus el, punctând că important e și ce s-a discutat la întâlnirea cu prietenii de cafea și de ce a fost declanșată bomba fix după acel moment. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here