Procurorii susţin că Elena Udrea  ar fi folosit banii proveniţi din infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, pentru a plăti servicii prestate în campanie.

În replică, Udrea a depus o plângere împotriva procurorilor şi a solicitat instanţei să verifice ce anume s-a întâmplat ce acea plângere.

“S-au plătit nişte panouri publicitare. Nu sunt nişte bani pretinşi şi primiţi, altcineva ar fi solicitat unor firme să plătească nişte panouri în campanie, dar denunţătorul spune că a solicitat firmelor respective să facă aceste plăţi pentru panourile respective, la indicaţia mea”, a spus Elena Udrea, marţi.

Alături de fostul ministru, în acest dosar este judecată şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui.

Pe 24 mai 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. 

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. 

Concret, Elena Udrea ar fi pretins şi primit bani pe care i-ar fi folosit pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu, sume cumva ascunse cu ajutorul notarului Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte. 

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de cinci milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. 

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here