Potrivit unor surse locale, un paznic de la Penitenciarul Deva a fost înjunghiat, miercuri seara, de 3 ori cu o foarfecă de către un deţinut.

Agentul de penitenciar a fost dus imediat la spital, iar potrivit primelor informaţii, nu i-au fost atinse organe vitale.

Sursele citate susţin că deţinutul este cunoscut ca lider al traficului de obiecte interzise în închisori.

Preşedintele Sindicatului Independent Vulturul din cadrul Penitenciarului Deva, Nicolae Grosu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că şeful de schimb a fost atacat şi înjunghiat de 3 ori cu o foarfecă, în zona intercostală stânga, de către un deţinut.

„Colegul a fost transportat la spital, a primit îngrijiri medicale. Din fericire, am aflat acum că este bine. Din păcate, cazurile de ultraj au devenit ceva cotidian în activitatea noastră, lucrătorii de penitenciar care lucrează de ani de zile cu aceste elemente violente ale societăţii nu au nici cea mai mică protecţie legală. De multe ori, Federaţia Sindicatelor din sistemul penitenciar din care şi sindicatul nostru face parte a solicitat modificarea legii, în sensul că dorim introducerea lucrătorilor de penitenciare în formă agravantă a acţiunii de ultraj”, a spus Nicolae Grosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here