Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, prof. Alexandru Rafila, a declarat, joi seara, că sub nicio formă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu pentru populație.

Vaccinul anti-COVID-19 nu va fi obligatoriu, el își va dovedi capacitatea și apoi va câștiga încrederea oamenilor, a declarat, joi seara, la Antena 3, prof. Alexandru Rafila.

Cu siguranță, acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm doar de unul singur. Aceste vaccinuri sunt vaccinuri noi și una este să discuți despre vaccinuri DTP, cunoscute de zeci de ani și se cunoaște foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacții adverse și așa mai departe și altceva e să discuți despre un produs nou, despre care lumea nu știe nimic și care a trecut doar prin niște studii clinice. Cu siguranță, acest vaccin nu va fi obligatoriu nici pentru copii, nici pentru adulți, nici pentru altcineva și în mod evident încrederea în vaccin trebuie construită”, spus Rafila.

Important e ca, prin vaccinarea medicilor, a categoriilor la risc, încrederea în vaccin să crească, dar aceasta e condiționată de o foarte bună campanie de informare a populației care trebuie să fie sinceră, trebuie să fie transparentă, trebuie să fie profesionist făcută și atunci sigur că oamenii dacă văd că aceia care au primit vaccinul nu au dezvoltat reacții adverse, devin protejați în fața bolii, cu siguranță vor avea și ei încredere să se vaccineze”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here