Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranţă suplimentare sau date care să reducă protecţia pe care persoană respectivă o poate obţine prin vaccinare.

În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca, este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a doua doză dintr-un alt vaccin. (…) Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil. (…) Însă, la acest moment cred că o singură doză ar fi suficientă dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă”, a declarat la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, întrebat după cât timp poate relua cineva schema de vaccinare, dacă refuză rapelul cu serul de la AstraZeneca.

România a decis, luni seară, să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că vaccinul AstraZeneca nu are legătură cu cazurile de tromboză raportate în mai multe țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here